UNIT4AGRESSO MULTIVERS KASSA


UNIT 4 MULTIVERS KASSA COMBINEREN MET UW BOEKHOUDING?

Uw administratie uitbesteden is duur, maar zelf doen leek altijd te tijdrovend en te ingewikkeld. De oplossing? De financiële module van Unit 4 Multivers! Het betaalbare, razendsnelle softwarepakket met álle essentiële administratieve functies. Overzichten die u nodig hebt voor uw accountant, bank of de Belastingdienst, rollen er zo uit. Van kolommenbalans tot en met BTW-aangifte, van exploitatie-overzichten tot cash flow; Unit 4 Multivers genereert het automatisch.
Unit 4 Multivers Financieel biedt u een compleet pakket voor het voeren van uw financiële administratie inclusief grootboek, debiteuren, crediteuren, BTW- en ICT-aangifte, telebankieren, enz., enz., waarbij uw administratie snel en eenvoudig te verwerken is. Deze belangrijke basis wordt aangevuld met allerlei uitgekiende functies, zoals het vergelijken van meerdere boekjaren en het incasseren van debiteuren. De uren van uw medewerkers kunt u snel invoeren, fiatteren en verwerken en ook de vaste activa zijn zo geregistreerd en verwerkt. Het kunnen importeren van mutaties uit andere programma's bespaart veel tijd. En wat dacht u van het automatisch waarschuwingsmechanisme dat alarm slaat vóórdat u last ondervindt van voorraadtekort, overschrijding van budgetten of problemen met debiteuren? Ditzelfde systeem kan ook melden wanneer de omzetprognoses, targets, enz. gehaald zijn. Dankzij de vele mogelijke statistieken blijft u inzicht houden tijdens alle processen. Daarnaast krijgt u controle over de uitgaven en inkomsten van uw bedrijf en kunt u alle managementinformatie met één druk op de knop tevoorschijn halen. De uitgebreide statistieken zijn daarbij een uitstekend hulpmiddel. Unit 4 Multivers maakt het u mogelijk uw zakelijke contacten goed te onderhouden en prijsafspraken duidelijk vast te leggen. Het stelt u ook in staat de prestaties van uw medewerkers in kaart te brengen en dus te optimaliseren.
Om het u nog makkelijker te maken, hebben we Unit 4 Multivers Kassa en Unit 4 Multivers Financieel aan elkaar gekoppeld.
Elke wijziging of mutatie in Unit 4 Multivers Kassa wordt onmiddellijk verwerkt in Unit 4 Multivers Financieel en andersom.


VOORDELEN UNIT 4 MULTIVERS KASSA

Biedt zekerheid en is op de toekomst voorbereid
• Het geheel sluit aan op de Microsoft-standaard, is volledig 32-bits en is ODBC-compatible.
• Optimale en dynamische integratie met Windows- en Office-producten.
• Is door de inzet van een relationele database zeer stabiel, waarbij de integriteit van uw bestanden is gewaarborgd.
• In combinatie met Windows NT/2000/XP of Novell kunt u een eigen netwerk opzetten dat alle kantoorwerkzaamheden
integreert.
• Volop doorgroeimogelijkheden door aanvullende modules en een naadloze aansluiting met andere Unit 4 Agresso.
• Geleverd door een betrouwbare softwareleverancier met een betrouwbaar dealernetwerk.
Handig in gebruik
• Bediening via muis, toetsenbord of touchscreen, indien gewenst door elkaar te gebruiken.
• In slechts tien minuten te leren door uw kassamedewerker(s).
• Achteraf corrigeren of direct corrigeren is kinderspel.
• Uitgebreide koppelingsmogelijkheden via Microsoft Excel, Access, Word of Unit 4 Multivers.
• Flexibele zoekmogelijkheden voor artikelen en debiteuren, op naam, nummer, barcode of gedeeltes van namen.
Stuurt de gebruiker
• Stuurt u door middel van schermen en geeft aan wat er moet worden ingevoerd.
• Verschillende wizards nemen lastige taken, zoals het indelen van barcodestickers, van u over.
• Diverse grafieken in rapportage.
• Flexibel en professioneel.
• Formulieren kunnen naar eigen inzicht worden ingedeeld met de Crystal Report-module en kunnen desgewenst van grafieken
worden voorzien.
• Gedegen beveiliging tegen onbevoegd gebruik.
• Werken met meerdere gebruikers tegelijk tot 9.999 kassa's of tafels


EVEN VOORSTELLEN...


Unit 4 Agresso is een softwareonderneming met een landelijk netwerk van partners. 'Groot meedenken voor kleine ondernemingen' is onze kracht. Daarom heeft
Unit 4 Agresso een financieel-logistiek softwarepakket ontwikkeld, speciaal gericht op kleine en middelgrote ondernemingen in Nederland en België.
Vlicomp B.V. is een partner van Unit 4 Agresso en heeft jarenlange ervaring in de ontwikkeling van kassasoftware (Point of Sale). Al in 1994 kwam Vlicomp als een van de eersten met Windows-kassasoftware, zoals CaReLess Kassa, Phoenix Touch en PhBakker op de markt. Unit 4 Multivers Kassa is de succesvolle opvolger van deze generatie. Het pakket heeft zich bij diverse ondernemingen bewezen.


DE ONDERNEMER HEEFT HET VOOR HET ZEGGEN

De beste manier om ondernemers enthousiast te maken voor administratieve automatisering is door software te ontwikkelen die precies aan hun wensen voldoet.
Een pakket dat al snel meer oplevert dan het gekost heeft. Niet gestuurd vanuit de techniek, maar vanuit de dagelijkse praktijk. Daarom heeft Unit 4 Agresso zich eerst in de wereld van duizenden ondernemers verdiept.
Als ondernemer weet u als geen ander hoe belangrijk het is om informatie over al uw bedrijfsprocessen vast te leggen. U wilt deze informatie snel en efficiënt vastleggen en zo weinig mogelijk kostbare tijd besteden aan uw boekhouding, terwijl u altijd direct inzicht heeft in de verkopen via uw kassa.

WAT HEEFT UNIT 4 MULTIVERS KASSA U TE BIEDEN?


Unit 4 Multivers Kassa biedt u die functionaliteit die u wenst, gecombineerd met een pijlsnelle invoer, duidelijke overzichten en een kant-en-klare verkoopboekhouding.
Unit 4 Multivers Kassa is een Point of Sale (POS)-pakket dat volledig geïntegreerd is met Unit 4 Multivers, het boekhoudpakket van Unit 4 Agresso, waarbij gebruikgemaakt wordt van de Microsoft SQL-server. Het POS-pakket en de boekhouding vormen zo een onlosmakelijk geheel. Alle noodzakelijke gegevens zoals grootboekrekeningen, artikelen, debiteuren, crediteuren kunt u in uw kassa gebruiken nadat u ze in de boekhouding hebt ingevoerd.
Het is niet noodzakelijk om Unit 4 Multivers Kassa aan uw boekhouding te koppelen.
Ook zonder administratieve koppeling is Unit 4 Multivers Kassa een zeer complete POS-oplossing die geschikt is voor zowel retail- als horecabedrijven.
Voorzieningen

Unit 4 Multivers Kassa beschikt over de volgende voorzieningen:
• Alle noodzakelijke detail- en groothandelsvoorzieningen, zoals voorraad- en prijsstickers, order collecting en order picking.
• Facturen afdrukken op kassabonprinter of A4-vel.
• Het printen van toegangstickets en abonnementen via een ticketmodule.
• Alle horecafaciliteiten zijn standaard inbegrepen. Vooral de grijpvoorraad voor bederfelijke producten is uniek, maar ook onderliggende artikelen, condimenten en kookwijzes kunt u in Unit 4 Multivers Kassa vastleggen. Dit alles wordt op verzoek op bestelbonnen in de keuken geprint.
• Debiteuren- en artikelbestanden kunnen in een applicatie beheerd worden.
• Voorraden worden bij verkoop direct bijgewerkt in uw administratie.
• Het invoeren van kassabonnen in uw boekhouding behoort tot het verleden.

Betalen

Met Unit 4 Multivers Kassa kunt u via twaalf vrij te definiëren betalingswijzes afrekenen en doorbelasten naar door u aan te geven grootboekrekeningen in Unit 4 Multivers. Daarnaast kunt u eigen gebruik, personeelsverbruik e.d. naar speciale grootboekrekeningen in uw boekhouding doorboeken. Ook kunt u een
factuur via maximaal vijf verschillende afrekenwijzes betalen!

Scannen

De meest voorkomende barcodescanners kunnen worden aangesloten op Unit 4 Multivers Kassa. Van simpele handscanners tot geavanceerde inbouwscanners.
Met de barcode-wizard kunt u barcodestickers printen op uw laserprinter of op een geavanceerde high-speed barcode-labelprinter.

Loyalty - Klantenkaarten

Niets is voor u als ondernemer zo belangrijk als klantenbinding. Unit 4 Multivers Kassa ondersteunt deze gedachte met behulp van de module Loyalty. Deze module stelt u in staat om aan uw klanten spaarpunten te koppelen waarmee ze kunnen afrekenen. Ook kunt u een creditsaldo aan uw klanten koppelen. Kortom, twee unieke manieren om klanten aan uw bedrijf te binden!

Prijzen en kortingen

Unit 4 Multivers Kassa houdt zich aan de debiteurenkortingen of prijsafspraken zoals deze zijn vastgelegd in Unit 4 Multivers. Daarnaast kunt u ook een korting op basis van een vast bedrag of een percentage toekennen, per orderregel of over het totale saldo van de bon.

Urenregistratie

Met de module Urenregistratie kunt u werktijden van personeelsleden registreren die gebruikmaken van Unit 4 Multivers Kassa.

Reserveringen

Met de module Reserveringen bent u in staat om reserveringen van zalen, tafels, kamers, boten etc. vast te leggen. Aan deze reservering zijn artikelen te koppelen.
Bevestigingen van reserveringen zijn standaard af te drukken in het Engels en Frans.
Voor deze reservering is er tevens een planbord beschikbaar van waaruit reserveringen aangemaakt kunnen worden.

Vaste orders

Met de module Vaste orders kunt u per klant steeds terugkerende orders in de kassa vastleggen. U kunt de orders uit het gehele assortiment van zowel Unit 4 Multivers als de kassa-artikelen selecteren.

Nota’s elektronisch verwerken

Met de module E-Billing kunt u zowel in- als verkoopnota's elektronisch via Electronic Data Interchange (EDI) verwerken volgens de richtlijnen en regelgeving van de Nederlandse Belastingdienst.

Audit-file

Met Unit 4 Multivers Kassa kunt u een Belastingdienst audit-file aanmaken voor een glasheldere controle.

Unit 4 Multivers Kassa en Belastingdienst

Unit 4 Multivers Kassa is door de Belastingdienst getest op een correcte werking en op de betrouwbaarheid van onderliggende gegevens. Alleen al het feit dat dit wordt getest, is voor een POS-systeem uitzonderlijk. Bij belastingcontrole kan men op deze manier in een tiental minuten uw kassa controleren.

Order collecting en Order picking

Met behulp van een extra ordermodule kunnen vertegenwoordigers of kelners orders elektronisch aanleveren met behulp van PDA's (handheld computer). Met een radiofrequentiekaart in een PDA maakt u er een volwaardige orderterminal van voor gebruik in het magazijn of restaurant.

Rapportage

Alle Unit 4 Multivers Kassa-rapportages, en ook de facturen worden aangemaakt met Crystal Reports 8.5. Met deze layoutgenerator kunt u elk rapport aanpassen. Met een extra Crystal-module kunt u dit zelfs vanuit Unit 4 Multivers Kassa. Een groot aantal standaardlijsten, zoals PLU-rapporten en kasstaten is al voorgedefinieerd. U kunt er zo mee aan de slag!

Integratie met betaalautomaten

Unit 4 Multivers Kassa integreert volledig met betaalautomaten van CCV en Hypercom. Hiermee bespaart u niet alleen tijd, maar voorkomt u ook fouten!

 

Unit4 Multivers Kassa


Touchscreen, toetsenbord en muis

Unit 4 Multivers Kassa bedient u door middel van een touchscreen, toetsenbord of muis. U kiest zelf de gemakkelijkste en snelste invoermethode. U kunt bijvoorbeeld een gedeelte op het toetsenbord intikken en de rest via het touchscreen invoeren.
Kassabonnen

Met Unit 4 Multivers Kassa kunt u een kassabon op een kassabonnenprinter (8 cm breed) of op A4-vel (als rekening) printen.
Op de kassabon kunt u ook uw logo printen. De factuurlayout is volledig aan uw huisstijl aan te passen. Hierdoor krijgen uw kassabon en factuur een professionele uitstraling die bij uw bedrijf past.

Debiteuren

Debiteuren in Unit 4 Multivers Kassa zijn de debiteuren uit Unit 4 Multivers. Zodra u in Unit 4 Multivers of in de kassa een debiteur aanmaakt of wijzigt, zijn deze gegevens in beide programma's direct beschikbaar. Direct, zonder opnieuw opstarten of opnieuw aanmelden. U kunt debiteuren selecteren in de kassa met behulp van een debiteurnummer, naam, of gedeelte van de naam.

Artikelen

Unit 4 Multivers Kassa kent een eigen artikelbestand waarin u diverse eigenschappen van uw artikelen kunt vastleggen. Tevens kunt u gebruikmaken van de artikelen uit Unit 4 Multivers. Deze mogelijkheid is erg handig voor franchisebedrijven die van hun hoofdvestiging steeds een nieuw artikelbestand krijgen, en daarnaast nog een aantal eigen artikelen verkopen. Het franchisebestand wordt in Unit 4 Multivers Kassa geladen, de overige artikelen staan in Unit 4 Multivers. U kunt de artikelen van beide oplossingen door elkaar gebruiken.

Artikelgroepen

De artikelgroepen binnen Unit 4 Multivers Kassa zijn de grootboekrekeningen van Unit 4 Multivers. Alles wat via Unit 4 Multivers Kassa verkocht wordt, gaat direct op de juiste grootboekrekening in uw Unit 4 Multivers-boekhouding. Daarnaast kunt u binnen Unit 4 Multivers Kassa nog een tweede uitsplitsing maken; namelijk op basis van subgroepen. Deze subgroepen kunt u aanmaken in Unit 4 Multivers Kassa.

Administratie

Uw verkoopadministratie is klaar voor gebruik nadat u een factuur op de kassa hebt aangemaakt. BTW-aangifte, openstaande posten per debiteur, Intrastat, alles is bijgewerkt.

Creditnota’s

De creditnota is ingewikkeld, maar niet met Unit 4 Multivers Kassa! Na het intikken van het oude notanummer wordt de factuur in Unit 4 Multivers volledig gecrediteerd. Eventueel weer terug op het scherm gezet, zodat u de factuur weer kunt aanpassen en nogmaals kunt afrekenen.

Deelbetalingen

Deelbetalingen zijn de gruwel van de gemiddelde boekhouder. Echter niet met Unit 4 Multivers Kassa. U kunt tot vijf verschillende betalingswijzes op een factuur definiëren, waarna dit netjes en overzichtelijk in Unit 4 Multivers wordt verwerkt.

Maten en kleuren

Unit 4 Multivers Kassa kan goed omgaan met maten en kleuren. Deze worden eventueel in een barcode opgenomen, zodat uw kassapersoneel niet hoeft na te denken. Scan de barcode, waarna maat en kleurvoorraad worden bijgewerkt. Indien u via het scherm een maatartikel aanslaat, vraagt Unit 4 Multivers Kassa u uiteraard wel om maat en kleur.

Barcodes

Unit 4 Multivers Kassa werkt met EAN 8/13/13+5 en code 128B barcodes. Dit zijn de meest gangbare barcodes die door de barcode-wizard kunnen worden geprint via elke gangbare Windows-printer op alle gangbare stickerformaten.

Voorraad

Unit 4 Multivers Kassa kan de voorraad van zowel Unit 4 Multivers-artikelen, als van Unit 4 Multivers Kassa-artikelen bijhouden. Dit zet u zelf aan of uit. Alle Unit 4 Multivers-voorraadmutaties worden direct doorgeboekt naar Unit 4 Multivers. Van nieuw binnengekomen artikelen wordt een bestand aangemaakt tijdens het inboeken van deze artikelen. Van dit mutatiebestand kunnen de barcodeprijsstickers direct uitgedraaid worden. Meerdere filialen Met Unit 4 Multivers Kassa bent u in staat om voorraadposities bij uw collega-filialen in te zien. Ook kunt u een bestelling bij een collega-filiaal plaatsen. Het beheer van prijzen over verschillende filialen is met Unit 4 Multivers Kassa geen enkel probleem.

Toegangstickets en klantenkaarten

Door middel van de ticketmodule kunt u aan elk Unit 4 Multivers-artikel een toegangsticket koppelen. Met een vaste layout en een variabele tekst per artikel kunt u via speciale Windows-printers toegangstickets printen tot een lengte van 20 cm en een breedte van 10 cm. Ook kunt u met Unit 4 Multivers Kassa klantenkaarten en/of abonnementen afdrukken die voorzien zijn van een barcode en NAW-gegevens.